Kanada Sertifika ve Diploma

Greystone College

ILAC International College

Greystone College

Greystone College Co-Op Sertifika Programları

cornerstone international community college

Cornerstone International Community College

toronto school of management

Toronto School of Management

Oxford International College Hallifax

Kanada sertifika ve diploma programları lise sonrasında eğitim ile ilgili oldukça avantajlı bir süreci ifade eder. Kanada’da lise sonrasında eğitim üniversiteler ve sanat – yüksekokullar olmak üzere iki farklı kola ayrılmaktadır. Üniversiteler akademi ve mesleki eğitim vererek öğrencilerin farklı seviyelerde diploma almasına olanak sağlar. Sanat ve yüksekokullar ise farklı sanat dallarında sertifika ve diploma imkânı sağlar. Bu kapsamda öğrencilerin yaşamlarını sadece üniversite okuyarak değil ilgi duydukları alanlarda sanatsal ve mesleki eğitim alarak da sürdürmelerine imkân vardır.

Kanada Sertifika Programları Veren Okullar

Kanada’da ister özel ister devlet kurumlarında eğitim alarak sertifika programından yararlanabilirsiniz. Dünyanın pek çok noktasından öğrencilerin akın ettiği Kanada okulları eğitim standartlarına bağlı olarak tercih edilmektedir. Bu kapsamda Toronto School of Management, Cornerstone International College, ILAC International College, Arbutus College, Greystone College en çok tercih edilen eğitim kurumlarıdır.

Kanada sertifika programları kapsamında ister stajlı ister stajsız eğitimlerden faydalanmak mümkündür. Üstelik öğrencilerin çalışma iznine sahip olması program süresince öğrencilerin bir işte çalışmalarına da imkân tanımaktadır. Genellikle devlet okullarında sağlanan çalışma imkânı nedeniyle Kanada sertifika programı fiyatları devlet okulları için daha yüksektir.

Kanada sertifika programları ile çalışma imkânı sağlayan devlet okullarına bakıldığında aşağıda sıralanan okullar öne çıkmaktadır.

  • Algonquin College
  • Centennial College
  • Conestoga College
  • George Brown College
  • Georgian College
  • Humber College
  • Seneca College
  • Sheridan College

Kanada Sertifika Programları için Kabul Koşulları

Kanada’da sertifika programları için başvuru yaparak başarılı bir okul macerasına adım atmak isteyen öğrenciler için bazı koşulların sağlanması gerekmektedir. Bu bağlamda Kanada’da bulunan özel ve devlet okullarının talep ettiği genel şartlar şu şekilde sıralanmaktadır.

  • Lise Diploması ya da Üniversite Diploması
  • TOEFL ya da IELTS Puanı
  • Dil Okullarından Alınan Belge (İngilizce bilmeyenler için)

Yukarıdaki genel koşullara ek olarak başvurmak istediğiniz okulun da bazı şartları olabilmektedir. Bu bağlamda okulun kendi koşullarını da inceleyerek başvuru sürecini tamamlamalısınız.

Kanada Sertifika ve Diploma Programı Fiyatları

Kanada’da sertifika ve diploma programları konusunda beklentilere uygun bir eğitim sürecine adım atmak mı istiyorsunuz? Bu durumda yapmanız gerekenlerden biri de fiyatları değerlendirmek olmalıdır. Kanada’da bulunan onlarca sertifika ve diploma programı kapsamında eğitim kurumunun kalitesine ve eğitim süresine bağlı olarak çeşitli ücretler ödemeniz gerekir. Hem Kanada sertifika programı fiyatları hem de başvuru süreçleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetlerimiz çerçevesinde Kanada sertifika programları kapsamında sizin için en uygun tercihin yapılmasını sağlıyoruz. Üstelik Kanada’da yaşam, eğitim ve mali koşullar başta olmak üzere pek çok konuda sorularınıza cevap veriyoruz. Bizimle iletişime geçerek bütün detaylar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kanada’da Devlet Kolejleri

Kanada son yıllarda okumak için en çok tercih edilen yerlerden biri olmuştur. Kültürel çeşitliliği ve vize almadan birçok ülkeye gidilebiliyor olması Kanada’yı popüler yapan özelliklerinden bazılarıdır. Bu okullar sektörlere istihdam edilebilecek insanları yetiştirmek için kurulmuştur diyebiliriz. Devlet kolejlerini şirketler fonladığı için bu okullarda akademik eğitim verilmektedir. Eğitimler özel okullara göre daha yoğundur ve pratiğe oldukça önem verilmektedir. Devlet okullarından mezun olanların iş bulma yüzdesi özel okullara göre daha fazladır. Eğitiminizi tamamlayıp Türkiye’ye döndüğünüzde dahi iş bulma olasılığınız çok yüksektir.

Devlet okullarında oldukça fazla program seçeneği vardır. İstediğiniz çoğu bölümü bulabilirsiniz. Her okulun kabul koşulları farklıdır fakat burada en önemli etmen dil yeterliliğidir. Devlet okulları mutlaka bir dil yeterliliği görmek ister yani IELTS ya da TOEFL skorunuzun olması gerekmektedir. Eğer dil yeterliliğiniz yoksa öncesinde dil okulu almanız gerekmektedir. Dil okulunu tamamladıktan İngilizce yeterlilik sınavına girerek okula başlayabilirsiniz. Bazı dil okullarının devlet kolejleriyle anlaşmaları bulunmaktadır. Bunun avantajı; bu okullardan birinde dil eğitimini tamamladıktan sonra İngilizce dil yeterliliği sınavı almadan direkt olarak devlet kolejine başlayabilmenizdir.

Devlet kolejlerinde okumanın bir diğer avantajı da okurken part-time çalışabiliyor olmanızdır. tatil dönemlerinde 40 saate kadar çalışma izniniz vardır. Devlet kolejlerinde de Co-op diye adlandırılan stajlı programlar mevcuttur. Dört dönem okuduğunuzda bir dönemi stajdır. Bu stajı da tamamlarsanız diplomanızı alabilirsiniz. Bu programlar genelde bir ve iki yıl sürmektedir. Bir yıllık programı bitirdikten sonra bir yıl, iki yıllık programı tamamladıktan sonra üç yıla kadar full-time çalışma iznine sahip olursunuz.

Devlet kolejlerine giriş koşulları daha zordur fakat; tercih edeceğiniz okula ve bölüme göre gereklilikler değişebilmektedir. Maliyet olarakta özel kolejlere göre daha pahalıdır fakat ücretler her sömestr başında taksitli olarak ödenebilmektedir.

Devlet kolejleri başlangıçları genelde Eylül, Ocak ve Mayıs aylarındadır. Son başvuru tarihleri kontenjan doluluk oranına göre değişiklik gösterir bu nedenle erken başvuru yapmak avantajlıdır.

Kanada’da Özel Kolejler

Öğrencilerin genelde özel kolejleri tercih ettiği lokasyon Kanada’dır. Kanada çok uluslu ve kültürel bakımdan da zengin olduğundan eğitim için tercih edilen popüler bir lokasyondur. Bunun yanı sıra eğitim alırken yarı zamanlı çalışma izni olması da burayı öğrencilerin gözde mekanı yapıyor.

Kanada’da alabileceğiniz birçok program mevcuttur. Lisans, yüksek lisans, diploma, sertifika gibi programlar mevcuttur. Aynı zamanda Co-op diye nitelendirilen stajlı çalışma programları mevcuttur. Çalışma izinli olduğundan son dönemlerde en çok tercih edilen programlardan biri olmuştur. Bu programlar bir sene ile iki sene arasında sürmektedir. Bir senelik programlarda altı ay eğitim altı ay co-op yani staj yapılmaktadır. İki senelik programlarda ise bir sene eğitim bir sene de staj yapılmaktadır. Programı bitirip diplomayı almak için staj mutlaka tamamlanmalıdır. Bu süre zarfı içinde haftada yirmi saat yani part-time çalışabilmektedir.

Özel kolejlere gitmek istiyor fakat dil yeterliliğiniz bulunmuyorsa şartlı kabul alarak okula başlamak mümkündür. Bunlara pathway programları denir. Öncesinde bir dil eğitimi alarak dil yeterliliğinizi tamamladıktan sonra bir IELTS ya da TOEFL sınavına girmeden okula direk geçmeniz mümkündür. İngilizce dil yeterliliğiniz var fakat bir dil yeterlilik (IELTS, TOEFL) belgeniz yoksa okul size bir İngilizce yeterlilik sınavı gönderir. Bu sınavdan başarılı olursanız eğitmenle bir Skype görüşmesi yaparak konuşma yeterliliğiniz ölçülür. Eğer bu sınavdan da başarılı olursanız okula başlayabilirsiniz. Aynı zamanda çoğul Duolingo sınavını da kabul etmektedir. Özel kolejlerde verilen eğitim daha çok teoriğe yöneliktir.

Kolejlerde derslerin başlangıç saatleri genelde akşamdır. Bu nedenle gündüzleri çalışıp akşamları eğitim alabilirsiniz. Özel kolejlerde daha teorik bir eğitim vardır. Kolejlerde okumak devlet okullarına nazaran daha kolaydır. Kolejlerde okumanın maliyeti ortalama 6000 CAD ile 9000 CAD arasında değişmektedir. Devlet kolejlerine göre maliyet olarak daha düşüktür. Özel okullara ILAC, Greystone, Cornerstone, Toronto School of Management, Vancouver International College örnek olarak gösterilebilir. Hem eğitim alırken hem de çalışmak istiyorsanız Kanada seçebileceğiniz en doğru lokasyonlardan biri olacaktır.

İletişime Geç. Ya da sadece Merhaba deyin!
Danışmanlığa mı ihtiyacınız var? Hemen başvurun.